homepromorealisatieszonnepanelenzonneboilerswarmtepompenvloerverwarmingcontact
Nieuwsbrief ontvangen?
OK
Bedankt! U werd succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.
 
Zonnepanelen
De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Zonnepanelen zorgen ervoor dat u van deze energie kan genieten. Het hele jaar door leveren zonnepanelen een deel van de stroom voor uw residentie.

Met een netgekoppelde installatie levert u de stroom die u teveel opwekt, af aan het net. 's Nachts of op donkere dagen neemt u de nodige stroom af van het net.


Hoe werkt het?

Fotovoltaïsche panelen zetten licht  om in elektriciteit. Deze kunt u onmiddellijk gebruiken. Fotovoltaïsche panelen (ook PV-panelen of zonnepanelen genoemd) bevatten zonnecellen gemaakt uit silicium. De bovenzijde van de cel is negatief geladen, de onderzijde positief. Van zodra er zonlicht invalt, komt de stroom op gang van de voorkant van de zonnecel, via een elektrische toepassing, naar de metalen achterkant van de zonnecel. Hoe groter de panelen, hoe meer stroom u kunt maken.


Wat doen wij?

Earthsystems helpt u van begin tot eind:
  • Bestellen van uw zonnepanelen bij de juiste leverancier.
  • Levering van alle nodige materialen.
  • Met vakmanschap plaatsing van uw zonnepanelen.
  • Het aansluiten en integreren van de zonnepanelen in uw residentie.
  • Administratieve hulp voor het verkrijgen van een groenestroomcertificaat.

Voorzie uw residentie van groene stroom door gebruik te maken van zonnepanelen en bouw zo mee aan een beter leefmilieu voor ons en de toekomstige generaties.


Groenestroomcertificaat

Zonnepanelen zijn sterk in prijs gedaald. Daarom is voor nieuwe PV-installaties ook de waarde van een groenestroomcertificaat gedaald. Met een steun van 90 euro gedurende tien jaar, is de installatie nog steeds vlot terugverdiend in 10 jaar. Daarna blijft de eigenaar zijn eigen gratis stroom opwekken.
 

Zonnepanelen blijven dus een bijzonder rendabele investering. Na de plaatsing moeten de fotovoltaïsche panelen eerst gekeurd en aangemeld worden bij de VREG en de netbeheerder. Enkele gemeentes geven ook nog een bijkomende premie. Voor meer informatie kunt u ons steeds contacteren.


Tips

  • Ga na of uw woning voldoende geïsoleerd is. Energiebesparing is de eerste stap in duurzame energie. Zonnepanelen komen enkel in aanmerking voor groenestroomcertificaten als het dak voldoende geïsoleerd is.
  • Zorg dat uw dak voldoende zon opvangt. Schaduw van (toekomstige) gebouwen, (groeiende) bomen en schoorstenen verminderen de opbrengst van uw zonnepanelen.
  • Er is meestal geen stedenbouwkundige vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen.