homepromorealisatieszonnepanelenzonneboilerswarmtepompenvloerverwarmingcontact
 
Zonneboilers
De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Een zonneboiler zorgt ervoor dat u van deze energie kan genieten. Het hele jaar door levert een zonneboiler een deel van uw warm water die u kan gebruiken voor uw sanitair, woningverwarming, vloerverwarming en zwembadverwarming.

Hoe werkt het?

In een zonnecollector, op het dak, zit een donkere metalen plaat. Die plaat slorpt warmte op uit daglicht. Een glazen plaat bovenop de metalen plaat zorgt ervoor dat de warmte niet kan ontsnappen. De gevangen warmte straalt door naar een buizenstelsel tussen de platen. De speciale vloeistof in de buizen wordt heet en staat warmte af aan het koude leidingwater in de boiler. Het water kan gemakkelijk 60°C worden. Is de zon wat minder sterk, dan springt de gewone warmwaterinstallatie bij om het water op een ideale temperatuur te brengen.
Wat doen wij?

Earthsystems helpt u van begin tot eind:
  • Bestellen van een ideale zonneboiler bij de juiste leverancier.
  • Levering van alle nodige materialen.
  • Met vakmanschap plaatsing van uw zonneboiler.
  • Het aansluiten en integreren van de zonneboiler in uw residentie.
  • Administratieve hulp voor het verkrijgen van een premie.

Verwarm uw residentie door gebruik te maken van zonneboilers en bouw zo mee aan een beter leefmilieu voor ons en de toekomstige generaties.


Subsidies voor particulieren


Aangezien de regelgeving omtrent premies en subsidies regelmatig wijzigt, verwijzen wij u door naar onderstaande websites voor actuele informatie over mogelijke premies en subsidies voor de installatie .  Enkele gemeentes geven ook nog een bijkomende premie.

www.energiesparen.be/subsidies
www.premiezoeker.be

Tips

  • Ga na of uw woning voldoende geïsoleerd is. Energiebesparing is de eerste stap in duurzame energie. Zonnepanelen komen enkel in aanmerking voor groenestroomcertificaten als het dak voldoende geïsoleerd is.
  • Zorg dat uw dak voldoende zon opvangt. Schaduw van (toekomstige) gebouwen, (groeiende) bomen en schoorstenen verminderen de opbrengst van uw zonneboiler.
  • Er is meestal geen stedenbouwkundige vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen.