homepromorealisatieszonnepanelenzonneboilerswarmtepompenvloerverwarmingcontact
Nieuwsbrief ontvangen?
OK
Bedankt! U werd succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.
 
Warmtepompen
Als een voorwerp warmer is dan de omgeving, koelt het af door warmte af te geven. Een warmtepomp kan het omgekeerde. Een warmtepomp haalt warmte uit de natuur (water, grond, lucht) en geeft die warmte op een hogere temperatuur af aan een verwarmingssysteem (woningverwarming, vloerverwarming, sanitair). De warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie. Het verbruikt amper een kwart van de energie van klassieke verwarmingssystemen.


Hoe werkt het?

Met een compressor (die elektriciteit verbruikt) wordt warmte uit de grond, het water of de lucht gehaald. Die warmte wordt - door de druk op te drijven - verder verwarmd tot een temperatuur die geschikt is voor het centrale verwarmingssysteem. Een warmtepomp is meestal gecombineerd mer vloer-, plafond-, of muurverwarming. Zo'n installatie heeft enkel zin in een zeer goed geïsoleerde woning en als de prestatiecoëfficiënt (COP) 3 of meer is. De COP is de verhouding tussen de geleverde energie (afgegeven warmte) en de gebruikte energie (meestal elektriciteit).Wat doen wij?

Earthsystems helpt u van begin tot eind:
  • Bestellen van uw warmtepomp bij de juiste leverancier.
  • Levering van alle nodige materialen.
  • Met vakmanschap plaatsing van uw warmtepomp.
  • Het aansluiten en integreren van de warmtepomp in uw residentie.
  • Administratieve hulp voor het verkrijgen van een premie.

Verwarm uw residentie door gebruik te maken van een warmtepomp en bouw zo mee aan een beter leefmilieu voor ons en de toekomstige generaties.


Premies

Aangezien de regelgeving omtrent premies en subsidies regelmatig wijzigt, verwijzen wij u door naar onderstaande websites voor actuele informatie over mogelijke premies en subsidies voor de installatie van onze verwarmingstoestellen op duurzame energie.  Enkele gemeentes geven ook nog een bijkomende premie.

www.energiesparen.be/subsidies
www.premiezoeker.be

Tips

  • Ga na of uw woning voldoende geïsoleerd is. Energiebesparing is de eerste stap in duurzame energie.
  • Er is meestal geen stedenbouwkundige vergunning nodig voor het plaatsen van een warmtepomp.